Tämä extra pitkä extra osa on omistettu eräälle hyvälle ystävälleni. Koska hänellä on tänään syntymäpäivät. Aluksi ideani oli tehdä normaali osa, mutta ajattelin tehdä sittenkin Extran.

Paljon onnea, C!  Ja tästä se sitten lähtee.

Kira ja Lukas Dwyn:

Lukaksesta tulikin oikeastaan aika komea mies, hänen kasvettuaan nuoreksi aikuiseksi.  Lukaksen lopulliseksi luonteenksi tulikin: Sottapytty, Hyvä, Bilehile, Kleptomaani ja Snobi. Huomaa, että isätön lapsuus jätti  mieheen jälkensä.

Kira ei meinannut millään ymmärtää sitä, että nyt hänen täytyi itse tehdä kotityöt kun sisko ei ollutkaan tekemässä niitä. Eikä heillä ollut varaa siivoojaan, sillä Lukas halusi politiikka-alalle ja sieltä ei heti löytynyt töitä.

Kira alkoi myös pelätä lähestyvää vanhuutta. Hän kun olisi aina halunnut  pysyä kauniina ja nuorena. Kiraa hirvitti ajatus siitä, että hänestä tulisi harmaahiuksinen räsyinen sekä ryppyinen vanhus ja roolit menisivät nuoremmille naisille.

Koska Lukaksen itsetunto oli huono koulukiusaamisen takia, hän päätti hiukan harjoitella karismaa ja politiikkaa muutenkin ennen kuin hakeutuisi töihin kaupungintalolle. Niinpä mies viettikin paljon aikaansa kirjastossa.

Oli varmaan sanomattakin selvää, että Lukas todella rakasti ruokaa. Hän oli eräänä päivänä puistossa kun hänen enonsa ja tämän vaimo sattuivat sinne. Kun Loviisa näki miehen ahmimassa ruokaa hän meni möläyttämään, että lihavat eivät olleet uskottavia politiikkoja.

Kira taas oli innostunut huoltamaan tontilla pyöriviä kulkukissoja. Nainen tajusi, että kissa voisi olla hänelle sopiva lemmikki kuhan hän joskus jäisi yksin.

Lukas ehdotti parhaalle ystävälleen, Arsille, että he alkaisivat käydä salilla. Arsista idea kuulosti hyvältä, sillä Arsi oli alkanut seurustella myös Lukaksen äidin kanssa salaa ja halusikin olla Kiraa  varten paremmassa kunnossa.

Tosin salilla Lukas saikin yksikseen yrittää päästä läskeistään eroon, sillä Arsi tuntui paljon mielummin vain seisovan ja katselevan kuinka laitteet toimivat.

Eräänä päivä tullessaan kirjastosta Lukas toi mukanaan kotiin terraarion, johon päästi pyydystämänsä päästäisen. Kirasta otus oli saastainen ja hän ei olisi halunnut eläintä kotiinsa mutta kun hänen poikansa päätti pitää sen Kira myöntyi lopulta.

Tältä näytti siis perheeseen tullut päästäinen, jonka Lukas nimesi Vilpiksi. Kuinka kukaan voisi inhota näin söpön näköistä otusta?

Koska Arsista ei pahemmin ollut apua ja motivaatiota salilla, päätti mies yrittää pudottaa painoaan kotona jumppamalla. Lukaselle oli myös paljastanut hänen ystävänsä ja äitinsä suhde, joka hänestä tuntui todellakin kummalliselta ja se viilensi miesten välejä.

Kira ei oikein ollut kenenkään muun sukulaisensa kanssa väleissä kuin Rahimin, joten tottakai hän meni miehen järjestämiin juhliin. Paikalle päästyää nainen kumminkin katui päätöstään melkein heti, sillä myös hänen kaksoissiskonsa, Kalla, oli kutsuttu ja naiset eivät edelleenkään olleet väleissä.

Juhlatunnelma hipoi lähes pakkasasteita aina kun Kalla ja Kira sattuivat lähellekään toisiaan. Naiset eivät edes suostuneet syömään samassa pöydässä keskenään. Kira oli nimittäin niin verisesti suuttunut sisarelleen tämän päätöksestä ajaa hänet ja hänen poikansa pois vuosia sitten.

Onneksi juhlissa oli se hyvä puoli, että nainen pääsi tapaamaan ihastuttavaa kummityttöään Racelia. Nainen muisti tyttöä sylissään pitäessä millaista oli ollut kun Lukas oli ollut pieni. Hän oli raskaus aikanaan toivonut tyttöä, mutta olikin saanut pojan. Silti Kira ei vaihtaisi Lukasta mihinkään maailmassa.

Äitinsä syntymäpäivä aamuna  Lukas oli ottanut vapaata töistä. Hän toimi nyt aktiivisesti mukana politiikassa ja halusi järjestää äidilleen unohtumattomat synttärit. Mies kokkasi aamiaiseksi naisen lempiherkkua eli lettuja.

Juhlijoita illajuhlissa ei ollut paljoa mutta ne pidettiin Kiran lempibaarissa. Nimittäin Ryminässä. Kakun kynttilöitä katsellessaan nainen mietti elämäänsä, joka tuntui olleen niin lyhyt.

Koska Kira ei halunnut olla tavallinen vanhus vaan kunnon glamour, oli jotenkin luonnollista, että hän värjäsi hiuksensa vaaleiksi takaisin ja yritti valita mahdollisimman klassisen asukokonaisuuden. Kieltämättä vuodet vain kaunistivat tätä Sunset Valley paikallista kuuluisuutta.

Nainen sai pojaltaan syntymäpäivälahjaksi myös kauan haaveilevansa kissan. Pipa oli tyttökissavanhus, jonka kanssa nainen tuli erittäin hyvin toimeen. Kaksikolla tuntui heti olevan yhteinen sävel ja Kirasta olikin rentouttavaa pitää kissasta huolta.

Pipa oli siis otettu paikallisesta lemmikkikeskuksesta ilmaiseksi. Mutta Lukas ei ymmärtänyt kuka antaisi pois näin kauniin kissan. Taisipa kissa olla vieläpä persialainen rodultaan.

Erääänä yönä paikallinen varas päätti kokeilla onneaan Dwynien talon kohdalla. Eikä mikään ihme, jos talossa asuu nouseva politikko ja kuuluisa näyttelijä luulisi, että heiltä löytyy paljonkin ryöstettävää tavaraa.

Mutta onneksi kaksikko oli muistanut hankkia varashälyttimen. Voisi myös sanoa, että varkaan tulo oli hyvä juttu. Sillä yksin viihtynyt  Lukas iski silmänsä kauniiseen naispoliisiin. Tulevaisuus näyttäisi kiinnostuisiko nainen hänestä.

Demyx , Camilla, Tidus ja Nuutti Dwyn:

Aikaa oli kulunut ja Moppe- koirasta olikin kasvanut aikuinen yksilö. Oli vain harmillista, että sen koirakaveri ja perheen rakas toinen lemmikki, Allu, oli kuollut vanhuuteen. Näin ollen Moppe saikin perheen kaiken huomion ainoana lemmikkinä.

Nuutistakin oli kasvanut jo iso poika. Ja erittäin komea sellainen. Pojassa oli selvästi niin isän kuin äidin piirteitä.

Demyx jaksoi edelleen uskoa olevansa kunnioitettu rock-muusikko ja kävikin usein verestelemässä vanhoja aikoja puistossa kitaran kanssa. Ihmiset eivät vain tunnistanut vanhaa tähdenlentoa, sillä tilalle oli tullut paljon muita ja nuorempia.

Usein Demyx ja Moppe kävivät myös tervehtimässä Allua hautuusmaalla. Nämä vierailut saivat myös miehen muistamaan kuinka rajallista aika olikaan. Heidänkin  sisarusparvesta jo kaksi oli nukkunut pois.

Tidus oli esikoisena kerennyt jo teini-ikään ja se näkyi pojan ulkomuodossa. Hänen luonnostaan siniset hiukset sopivat hyvin keesiksi ja poika käyttikin hiukan meikkiä korostaakseen kapinallista puoltaan. Hän myös pukeutui mustaan, joka tuntui omalta väriltä. Tiduksen luonne oli seuraavanlainen: Paha, Kaikesta Kiinnostunut, Poikkeava ja Viherpeukalo.

Camilla pääsi silloin tällöin pitämään rokotusklinikoita ja hän olikin varsin suosittu lääkäri kaupungissa. Niinpä naisen mielessä ei todellakaan käynyt mielessä  eläkkeelle jääminen. Hänestä olisi ihanaa, jos hän saisi olla loppuun asti rakastamassaan työssä.

Demyx oli vapaa-ajallaan opettanut Moppelle metsästystä ja pian koira juoksenteli ja tutkiskelikin kaupunkia kantaen kotiin milloin millaisia aarteita.

Pian myös Nuutti kasvoi teini-ikäiseksi. Poika suosikin hiukan erilaista tyyliä kuin veljensä mutta toisaalta tälläinen tyyli puki Nuuttia. Nuutin luonne oli seuraavanlainen: Hajamielinen, Kärtty, Pummi ja Taivatva Kuvanveistäjä.

Pojat menivät myös pian koulun päättäjäistansseihin. Ne eivät vielä olleet kummallekaan ihan ajankohtaiset vielä mutta he menivät silti. Nuutin ilta meni täysin penkin alle, sillä hän onnistui järjestämään itsensä useaan tappeluun kun taas Tidus valittiin mm tanssijaisten kuninkaaksi ja hän pääsi tanssimaan pitkäaikaisen ihastuksensa kanssa vaikka tyttö olikin tullut erään toisen pojan seuralaisena.

Tanssijaisten jälkeen Tidus ja Aleksandra Nyrhiä alkoivat viihtyä paljon keskenään. Valloittava tyttö oli juuri oikeanlaista seuraa välillä villin puoleiselle Tidukselle.

Muutamia viikkoja myöhemmin Tidus ja Aleksandra jakoivat ensisuudelmansa Tiduksen kotona kun he olivat tunnustaneet toisilleen ihastuksensa. Kumminkaan pari ei vielä alkanut seurustelemaan. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo näille Dwyneille...

Kalla Dwyn ja Kimmo Jaaksi sekä Reina Dwyn:

Kalla oli jäänyt äityislomalle Reinan syntymän jälkeen mutta pian hän olikin ottanut lopputilin halutessaan olla tyttärensä kanssa. Naisesta oli tullut myös suhteellisen kaunis vanhus. Pikku hiljaa kumminkin hän alkoi haluta takaisin työelämään ja odottelikin jotain sopivaa paikkaa.

Reinasta oli kasvanut vähän poikatyttömäinen tyttö, mutta hänen vanhempansa olivat hänestä silti ylpeitä. Tyttö oli kumminkin parasta mitä Kimmolle ja Kallalle oli ikinä tapahtunut vaikka he eivät erityisemmin olleetkaan harkinneet lasta vanhoille päivilleen.

Vaikka Reinalla olikin paljon omia juttuja tyttö oli kieltämättä tullut isäänsä siinä, että hän luki paljon. Todella paljon. Kallasta se oli hyvä merkki sillä hänen tyttärensä voisi jatkaa heidän sukunsa opettajan uraa peräti kolmannessa polvessa kuhan sen aika tulisi.

Kalla palasi työelämään ja meni töihin tutkimuskeskukselle. Kimmo taas puolestaan oli töissä sairaalalla, joten he eivät paljon kerenneet näkemään. Mutta he muistivat edelleen pitää huolta parisuhteestaan. Usein kaksikko menikin iltaisin ulos pihalle ja katselivat tähtiä hymyssä suin. Heidän suhteensa oli hyvä vaikkeivat he todistaneetkaan sitä muille sormuksin ja samalla sukunimellä.

Kalla yritti myös parhaansa mukaan auttaa aina  töiden jälkeen Reinaa läksyissä. Kimmo tekikin yleensä sillä välin ruuat ja siivosi sekä pyykkäsi. Kalla oli aikoinaan joutunut sitä tekemään paljon Kiran asuessa hänen kanssaan.

Eräänä iltana Kimmo ja Kalla saivat ilmaisen lomamatkan, jonka päättivät käyttää hyväkseen. He miettivät olisiko viisasta jättää juuri teiniksi kasvanut Reina yksin, mutta kun tyttö vakuutti, että hän pärjäisi. Niinpä vanhemmat uskalsivat lähteä.

Reinasta kasvoi kovin kaunis nuori neito. Edelleen hän näytti hiukan poikamaiselta, mutta silti hän oli hyvin kaunis. Tytön luonne oli seuraavanlainen: Paha, Sikeäuninen, Kasvissyöjä ja Yksinäinen susi. Niinpä hän nauttikin täysin rinnoin siitä, että sai olla yksin kotona pari päivää.

Vaikka Reina nauttikin yksinolosta oli hänen pakko kutsua yökylään kaksi parasta kaveriaan Rina ja Kaarina.

Vanhempien palastessa kotiin he olivat hyvillään huomatessaan, että vaikka välillä tyttö olikin pahapäinen oli tämä nyt ollut kiltisti.  Ehkä he kustantaisivat Reinankin mukaansa seuraavalle matkalleen mitä suunnittelivat. Reina oli myös vanhempien loman aikana puhunut itselleen osa-aika työn paikallisesta marketista.

Rahim, Loviisa ja Racel Dwyn:

Loviisa ja Rahim olivat edelleen naimisissa. Kaikki uskoivat ulospäin heidän liittonsa olevan hyvä Racelin syntymän jälkeen, mutta kaksikko oli yhdessä oikeastaan vain kulissien takia. Heidän yhteiset hetkensä  avioparina muodostuivat lähinnä aamiaisen syömisestä ja vuoteen jakamisesta.

Heidän ainoaksi jäänyt tyttärensä, Racel, oli nyt yhtä vanha kuin useimmat serkkunsa. Mutta kaikille oli ollut yllätys se kuinka kaunis tytöstä olikaan oikeastaan tullut. Loviisan suku ei tunnetusti ollut sieltä kauneimmasta päästä. Racel oli koulunsa suosituimpia oppilaita. Kaipa tämä hurmaamistaito oli isältä peräisin. Tytön luonne oli seuraavanlainen: Arjen Sankari, Sikeäuninen, Kömpelys ja Ympäristötietoinen.

Vaikka pariskunta tiesikin, että heidän pitäisi puhua tilanteesta, he eivät edes viitsineet yrittää. Rakkaus oli kuollut aikaa sitten ja Loviisa nauttikin paljon niistä hetkistä, joilloin he edes lukivat samalla sohvalla. Koko heidän avioliittonsa oli kulissia rikkaille sukulaisille. Mutta silti he kaksi jollain tasolla viihtyivät toistensa seurassa.

Racel työskenteli koulun jälkeen usein samassa kauneushoitolassa äitinsä kanssa. Loviisa oli hankkinut tytölle osa-aika työn pitääkseen ainokaisensa poissa  kaupungista iltaisin. Hän oli kuullut kauheita juttuja siitä mitä teinit saattoivat keskenään kaupungilla tehdä.

Vaikka muu Sunset Valley luulikin, että Rahim oli uskollinen vaimolleen, olivat he väärässä. Mies vietti päivät kotonaan ja aina kun Loviisa ja Racel olivat töissä, mies kutsui luokseen entisiä rakastajiaan ja lupaili näille vaikka mitä.

Käyttäytymisestään huolimata, Racel, oli tärkein nainen Rahimille. Tyttären syntymän jälkeen hän oli ymmärtänyt sen, että lapsen saaminen oli ollut aivan upea elämys ja kokemus. Ja kyllä Racel olikin ihan isän tyttö.

 

Tässäpä oli nyt tämä extra osa. Ei ollut kovin ”kummoinen” mutta toivottavasti piditte. Lopuksi vielä tuttu yhteenveto Sunset Valleystä ja vähän "muustakin".

 

Yhteenveto:

Ensimmäinen sukupolvi: Syrena, Leighton

Toinen sukupolvi: Sam, Candy, Demyx, Camilla,  Jaya, Aali, Dalia, Kurt, Kira, Markku, Kalla, Kimmo, Rahim, Loviisa

Kolmas sukupolvi:  Lukas, Kaisa’, Shyma’, Jarmil’ , Sunil*’, Benni ’, Tidus,  Nuutti,  Racel,  Reina*

Neljäs sukupolvi: Angel’

Kuolleet:

-Simit:

-Lemmikit: Allu,Säkä ja Pipa

Syntyneet:

-Simit:

-Lemmikit:

Muut erityistapahtumat:

-

 

Selitykset:

*= Merenneitogeenit

’ = Asuu Appaloosa Plainsissa

Sininen = Kuollut

Violetti = puoliso/seurstelukumppani ei ns. verilinjaa